miercuri, 11 noiembrie 2009

In ce masura stim sa gestionam stresul?

Avand in vedere faptul ca in ultima vreme stresul incepe sa puna stapanire pe viata mea , nu numai profesionala dar si personala, incerc sa gasesc solutii pentru a face fata stresului.
Ce te faci cand tu pot sa-ti gestionezi situatiile conflictuale dar, persoanele apropiate amplifica toate evenimentele negative sau ... mai putin fericite, sa spun elegant, si te incarca negativ?
Practic , ce este e facut?
Din puncul meu de vedere, trebuiesc stabilite anumite limite - subiecte de discutie, interval de timp alocat acestor discutii, identificarea metodelor de solutionare a situatiilor conflictuale, respectarea lor, metode de detensionare.
M-am gandit la cateva astfel de metode de dentensionare :
- muzica ( de multe ori , o melodie pe care o indragesti sau o formatie, poate face minuni cu starea ta de spirit);
- sportul ( descarca serotonina - hormonul fericirii , e benefic pentru sanatate );
- o carte buna ( daca avem timp sa citim , un subiect de interes personal, ne imbogatim cultura generala si vocabularul );
- o plimbare ( nu neaparat cumparaturi) in natura daca permite anotimpul sau , daca e iarna - la partie (descarcam adrenalina si serotonina );
- blog-ul ( din ce in ce mai multe persoane considera blog-ul un jurnal personal , ca si in adolescenta, cand ascundeam caietul cu cele mai ascunse ganduri sau cele mai personale intamplari, de ochii parintilor , singura diferenta este ca , acum, toata lumea are acces la ele );
- gatitul ( daca am dispozitia necesara, ingrediente - este relaxant )

Acestea sunt cred, foarte putine modalitati de a uita de stresul cotidian , modalitati care, la mine functioneaza.

Un comentariu:

Ligia L.E.I. spunea...

Si masajul este foarte bun pentru detensionare mai ales daca este facut de sot, iubit, amant etc,...:)combinat cu aromaterapie...eu de exemplu folosesc ulei de masaj relaxant de la Elmiplant pe baza de Ylang-Ylang& Lavanda.
Pe mine ma relazeaza foarte mult sa desenez care este si un hobby al meu...deci consider ca si practicarea unui hobby oricare ar fi acesta este foarte benefic.